Twee Fontysstudenten krijgen Huygensbeurs

Twee studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten hebben een Huygensbeurs toegewezen gekregen. Met deze beurs kunnen ze een vervolgopleiding aan een buitenlandse topinstelling gaan volgen. De vergoeding kan oplopen tot tienduizend euro.

Franka van Dommelen studeert Solozang aan het Fontys Conservatorium. Naast haar vele optredens, verzorgt ze bij een muziekschool in Breda diverse workshops. Franka wil de beurs gebruiken voor een specialisatie en verdieping in het operavak aan een conservatorium in Duitsland. In tegenstelling tot Nederland neemt daar opera in de maatschappij een veel centralere rol in, waar ook de Duitse opleidingen op inspelen. ‘Ik vind het fantastisch dat ik deze beurs toegekend heb gekregen. Ik ga alles in het werk stellen om deze kans volledig te benutten!’

In totaal ontvingen 88 studenten een beurs, 286 kandidaten vroegen er een aan. (…) Vijftien komen er van kunstacademies en muziekopleidingen in het hbo.(…) Volgens internationaliseringorganisatie Nuffic, die het Huygensprogramma namens minister Plasterk beheert, was het niveau van de aanvragen opnieuw hoger dan het jaar ervoor. Voor dit programma is jaarlijks drie miljoen euro beschikbaar. Het is bedoeld voor getalenteerde hbo en wo-studenten die bovengemiddeld gepresteerd hebben en die tijdens of na hun studie in het buitenland verder willen studeren. Deze buitenlandse onderwijsinstelling moet een goede reputatie hebben in het vakgebied waarin de student zijn opleiding volgt. De certificaten voor de Huygensbeurzen worden vandaag in Den Haag aan de studenten uitgereikt.

Fontysnieuws, Sanne Resoort en Hein Cuppen, Hoger Onderwijs Persbureau,
11-06-2009

Reacties zijn gesloten.