Zangeres Franka in Viva400

Zingen, concerten geven, de functie van directeur vervullen en moeder zijn. De Haarense Franka van Dommelen combineert haar muzikale hartstocht met een ondernemend en zorgzaam leven. En daarmee sleepte ze een nominatie voor de Viva400 in de wacht: een wedstrijd voor getalenteerde dames die opvallen in hun vakgebied.
Franka Viva400
HAAREN – Franka straalt wanneer ze praat over haar grootste passie. “Zingen is me veel waard en mijn werk biedt ruimte voor mijn zangcarrière, daarom kan ik alles zo goed combineren.” Begin dit jaar nam de zangeres haar eerste CD ‘Riflesso’ in eigen beheer op, in twee dagen tijd. Ze regelde zelf een symfonisch orkest en een studio. “Als ik mijn eigen muziek terughoor vind ik dat een beetje eng, omdat je zelf erg kritisch bent. Daarnaast ben ik ook heel erg trots op het resultaat!”
Eigen muziekstukken
Veel klassiek geschoolde zangers zingen bestaande stukken, Franka heeft daarentegen eigen gecomponeerde stukken op haar Italiaanstalige album staan. “Ik heb er bewust voor gekozen eigen stukken toe te voegen aan de tracklist. Klassieke muziek spreekt niet iedereen aan, met de nummers die ik heb gemaakt, probeer ik de muziek toegankelijker te maken”. Franka heeft een duidelijke missie met haar eigen nummers. “Ik wil de muziek dichterbij de mensen te brengen. Klassieke muziek kan ook leuk zijn voor een jeugdig publiek.” De wedstrijd is voor de zangeres geen manier om bekendheid te creëren. “Ik vind het al hartstikke leuk dat mijn zusje me heeft opgegeven voor de Viva400 en dat ik genomineerd ben; het gaat me niet om het winnen. Ik ben erg benieuwd hoe het met mijn CD gaat lopen. Er zijn al 200 exemplaren verkocht en er is een bedrijf dat overweegt het album als relatiegeschenk aan te bieden. Ik probeer hier zelf ook ondernemend in te zijn. En wat ik ooit nog graag zou willen, is zelf een tour organiseren door het hele land.”

Lezersactie
Franka geeft vijf CD’s weg! Stuur een mail naar redactie.demeierij@wegenermedia.nl om kans te maken op haar album ‘Riflesso’. De CD is voor 11,95 euro te bestellen via www.frankavandommelen.com. De awards van de Viva400 worden dinsdag 26 november uitgereikt.

De Meierij, Nicky van Hal, 13-11-2013

Lees het artikel in Weekkrant De Meierij, pagina 5.

Reacties zijn gesloten.