Recensies

BN DeStem schrijft een recensie over Riflesso
De klassiek geschoolde 30-jarige zangeres Franka van Dommelen uit Den Bosch was twee jaar geleden te zien in De Kring in Roosendaal met een heuse dansopera. Ze zong de sterren van de hemel, tussen twee danseressen en met materiaal dat nu deels op Riflesso (bezinning) terecht is gekomen. Ze maakte dat samen met toetsenist/componist Co Vergouwen uit Hoeven en het is een verademing voor zowel liefhebbers van modern klassiek en meer traditionele opera’s, als voor muziekfans met een open geest en gevoel voor drama. Op uitvoering en eigen productie, met naast een hoofdrol voor stem en piano vaak stemmige strijkers- en blazerspartijen, is niets aan te merken. Het grootste compliment verdienen Van Dommelen en Vergouwen voor het feit dat hun vier ei- gen composities aan het begin van Riflesso weinig of niets onderdoen voor de operastukken van Puccini, Verdi en Bellini van ruim 100 jaar terug. Brabants klassiek. Bravo.

————————————————————–

Hemels Kruikenconcert
TILBURG – Gers Pardoel, De Deurzakkers, Johnny Rosenberg, sopraan Franka van Dommelen en Guus Meeuwis vormden woensdagavond de grote namen in de ‘line-up’ van het Kruikenconcert 2013.

In de met 1000 bezoekers volgepakte grote zaal van Theaters Tilburg gaven zij onder begeleiding van het Kruikenconcertorkest van dirigent Marcel Geraeds een wervelende show weg.

Conservatoriumstudenten van Fontys leverden zoals gebruikelijk een belangrijk onderdeel aan het Kruikenconcert, waarvan de programmering tot het laatste moment geheim is. Ditmaal waren er optredens van het 50-koppige Fontys-koor en het uit vier net afgestudeerde bestaande conservatoriumkwartet The Jukeboxboys.

Het Kruikenconcert kenmerkt zich naast de carnavaleske sfeer door een diversiteit aan muziekstijlen: van klassiek tot pop en van carnavalshit tot rap. Gers Pardoel fungeerde als ‘special guest’. De rapper, die sinds kort in Tilburg woont, vierde zijn ‘Tilburgerschap’ als kersverse Kruik op enthousiaste wijze. Natuurlijk blèrde de hele zaal zijn hits ‘Ik neem je mee’ en ‘Bagagedrager’ luidkeels mee. Toen ook Guus Meeuwis nog zijn opwachting maakte om ‘Drink Schrobbelèr’ en ‘Groen-Oranje sjaal’ te zingen, was het feest compleet.
Brabants Dagblad 2013, 07-02-2013

Hemels Kruikenconcert 2013

Reacties zijn gesloten.