Hemels Kruikenconcert

TILBURG – Gers Pardoel, De Deurzakkers, Johnny Rosenberg, sopraan Franka van Dommelen en Guus Meeuwis vormden woensdagavond de grote namen in de ‘line-up’ van het Kruikenconcert 2013.

In de met 1000 bezoekers volgepakte grote zaal van Theaters Tilburg gaven zij onder begeleiding van het Kruikenconcertorkest van dirigent Marcel Geraeds een wervelende show weg.

Conservatoriumstudenten van Fontys leverden zoals gebruikelijk een belangrijk onderdeel aan het Kruikenconcert, waarvan de programmering tot het laatste moment geheim is. Ditmaal waren er optredens van het 50-koppige Fontys-koor en het uit vier net afgestudeerde bestaande conservatoriumkwartet The Jukeboxboys.

Het Kruikenconcert kenmerkt zich naast de carnavaleske sfeer door een diversiteit aan muziekstijlen: van klassiek tot pop en van carnavalshit tot rap. Gers Pardoel fungeerde als ‘special guest’. De rapper, die sinds kort in Tilburg woont, vierde zijn ‘Tilburgerschap’ als kersverse Kruik op enthousiaste wijze. Natuurlijk blèrde de hele zaal zijn hits ‘Ik neem je mee’ en ‘Bagagedrager’ luidkeels mee. Toen ook Guus Meeuwis nog zijn opwachting maakte om ‘Drink Schrobbelèr’ en ‘Groen-Oranje sjaal’ te zingen, was het feest compleet.
Brabants Dagblad 2013, 07-02-2013

Hemels Kruikenconcert 2013

Reacties zijn gesloten.