Bevrijdingsconcert met orkest uit Utah (US)

Bevrijdingsconcert ‘Hands Across The Sea’

Orkest Orventus en de Brigham Young University Wind Orchestra
Zaterdag 5 mei 2012 – De Verkadefabriek ’s-Hertogenbosch – aanvang 20.00 uur

Op zaterdagavond 5 mei geeft Orkest Orventus samen met de Amerikaanse Brigham Young University Wind Orchestra een bevrijdingsconcert in de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch. De orkesten zullen elkaar op deze bijzondere dag onder de titel ‘Hands Across The Sea’ op muzikale wijze de hand reiken tijdens een unieke avond met schitterende orkestmuziek.

Het in 2010 opgerichte Orkest Orventus is samengesteld uit topamateurs en professionele muzikanten – voornamelijk uit Noord-Brabant – en staat onder leiding van dirigent Jacco Nefs. Het orkest geeft op hoog niveau een viertal concerten per jaar waarvoor een korte periode intensief wordt gerepeteerd. De Brigham Young University Wind Symhony is een harmonieorkest uit Utah (Verenigde Staten) onder leiding van Donald Peterson, waarin de beste muzikanten van de Brigham University (Utah) zijn verenigd. De meeste leden zijn conservatoriumstudenten. Het orkest is op tournee in Europa en speelt op uitnodiging van Orkest Orventus deze avond voor Nederlands publiek. Daarbij zal ook muzikaal worden stilgestaan bij de bevrijding van Nederland die op 5 mei wordt gevierd.

Op het programma van Orkest Orventus staan de variaties op het bekende lied Piet Hein in de Piet Hein Rapsodie van Peter van Anrooij. Ook wordt het verrassende werk Blue Shades van de Amerikaan Frank Tichelli uitgevoerd en brengt het orkest een toepasselijke nostalgische Bevrijdingsmedley ten gehore. Solist tijdens het concert is de zeer talentvolle jonge sopraan Franka van Dommelen. Zij zingt de première voor blaasorkest van vijf delen uit de Old American Songs van Aaron Copland, speciaal voor dit concert bewerkt door de dirigent van het orkest, Jacco Nefs. Uiteraard zal ook de naamgever van het concert, de mars Hands Across The Sea van John Philip Sousa niet ontbreken.

De Brigham Young University Wind Symphony heeft op haar programma onder meer het werk Awayday van Adam Gorb, de Pini di Appia van Ottonio Resphigi en Saxophobia (voor saxofoonkwartet en orkest) van de componist Rudy Weidoeft staan. Daarnaast zullen zij op deze bevrijdingsdag de hymne Amazing Grace uitvoeren.

Dit concert maakt onderdeel uit van het Bevrijdingsfestival Brabant 2012.

Kaarten zijn te bestellen via de Verkadefabriek: www.verkadefabriek.nl voor €15,00.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.