DansOpera op diverse festivals

DansOpera
Het ontroerende stuk ‘Ik ben wat jij zal zijn’ is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen klassiek zangeres Franka van Dommelen en danseressen Meta Rooding en Kim Leeuw. Het drietal wordt live ondersteund door een pianist en strijkers.

Over het stuk
Deze dansopera is gebaseerd op het stuk ‘Addio del Passato’ uit de opera ‘La Traviata’ van G. Verdi. Het stuk waarin Violetta op haar sterfbed terugdenkt aan haar geliefde Alfredo. “Vaarwel, mooie, vrolijke dromen van het verleden.” Het verdriet en de last die deze vrouw op haar schouders voelt drukken, heeft het drietal vertaald naar zang, moderne dans en spel. In deze multidisciplinaire vertolking zijn de dansers de beklemmende schaduwen van de gedachten van de zangeres die als een uienschil afgepeld worden waardoor zij uiteindelijk haar naakte gezicht durft te tonen.

Synopsis ‘Ik ben wat jij zal zijn’
De vrouw voelt tijdens haar zoektocht naar plezier en liefde om haar gedachten te bevrijden, de schaduwen steeds dichter om haar heen grijpen. Verstrikt raakt zij in de schaduwen van haar gedachten en overgave maakt haar tot speelbal tussen de gedachten van grillige verleiding en stabiliteit. Uiteindelijk overwint zij haar gedachtenspinsels als zij beseft dat ze in de zoektocht naar de bevrediging van haar verlangens uiteindelijk zelf verantwoordelijk is voor de keuze van de gedachten die de boventoon voeren.

Voorstelling
Na de première op 20 mei 2011, die met veel enthousiasme werd ontvangen, is besloten dit concept verder uit te bouwen. Er zijn nieuwe stukken toegevoegd, waaronder de nieuwe compositie ‘Sempre Libera’ (lied van C. Vergouwen /
F. van Dommelen) en het lied Youkali (K. Weill). Ensemble DansOpera heeft inmiddels meerdere uitvoeringen op haar naam staan waaronder in TAC, de Schouwburg Tilburg (grote zaal) en festival ParkDans. Het stuk is tevens te zien op de Floriade te Venlo, tijdens de Utrechtse Dansdagen en op festival ‘Doe-iets’ te Zeeland.

Reacties
“Prachtig beeld, wanneer de operazangeres daadwerkelijk meebeweegt met de dansers en het podiumbeeld samenvloeit. “ Mark Frerker, 37 jaar

“De vloeiende dansbewegingen, de loepzuivere zang, prachtig! Ik was tot tranen geroerd.” Saskia Lammers, 36 jaar

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.