Early Music Summer School

Van 20 t/m 24 augustus 2012 vind de Early Music Summer School aan het Conservatorium van Amsterdam plaats.

De Amsterdam Early Music Summer School is gericht op de historische uitvoering van barokke en klassieke muziek. De cursus bevat onder meer prive-lessen bij deskundige docenten van de Oude Muziek faculteit aan het Conservatorium van Amsterdam, workshops, masterclasses, lezingen, concerten, en veel kansen om te spelen met collega’s van over de hele wereld.

Het thema dit jaar is Engeland en Italië

Geen twee componisten vertegenwoordigen het 17e-en 18e-eeuwse muzikale conflict tussen Italië en Engeland beter dan Henry Purcell en Georg Friedrich Händel. De 17de-eeuwse Purcell was in staat om Italiaanse invloeden te absorberen zonder de sterke Engelse traditie die hij had geërfd van componisten als John Blow en Matthew Locke op te geven. Na de vroegtijdige dood van Purcell in 1695, wendde het publiek zich tot het nieuwe geluid van Händel’s opera’s.
De 2012 Summer School aan het Conservatorium van Amsterdam biedt muzikanten de kans om nader kennis te maken met beide stijlen, door het vergelijken van de zonnige zoetheid en verbluffende virtuositeit van Italië met de excentriciteiten en gedurfde ‘beastialities’ van Engeland. Vocale en instrumentale muziek van Purcell, Händel, Geminiani, Matteis, Eccles, Galliard, Corelli, Vivaldi en vele anderen vormen het kernrepertoire van de cursus, met ‘s middags workshops gewijd aan barokke dans en gebaar.

Meer informatie? Bezoek de website van de Early Music Summer School.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.