Nieuwjaarsconcert Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht

SINT-TRUIDEN – Het Feestcomité en het comité Burgerlijke Militaire Samenwerking (BMS) organiseren samen een nieuwjaarsconcert in het cultuurcentrum De Bogaard. Ze werken ook samen met de Koninklijke School voor Onderofficieren (KSOO) van Saffraanberg.

Het concert met als thema ‘Wiener Soirée’ zal helemaal in de Weense sfeer baden. De Koninklijke muziekkapel van de Luchtmacht verzorgt de muziek. De comités zijn fier naar buiten te treden met de bekende Nederlandse sopraan Franka Van Dommelen.

De Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht werd in 1946 opgericht. Aanvankelijk onder de naam Muziekkapel van Brussel, werd ze in 1947 officieel erkend onder haar huidige naam.

Sinds 4 januari 2010 staat de muziekkapel onder leiding van luitenant kapelmeester Matty Cilissen. Hij wordt bijgestaan door adjudant-majoor hoofdonderkapelmeester Dominique Lecomte, de adjudant-chef Luc De Vis & Olivier Zbona.

De Koninklijke Muziekkapel bestaat uit een harmonieorkest van zestig muzikanten. De belangrijkste rol van het orkest is het verzorgen van prestaties van militaire en culturele aard. Haar zeer gevarieerd repertorium bestaat uit klassieke, romantische en moderne werken en talrijke bewerkingen. De muziekkapel wordt ook vaak gevraagd op internationale Taptoes en Muziekfestivals.

Tickets : 15 euro bij de UITbalie of via UiTbalie@sint-truiden.be
Donderdag 31 januari 2013 20.00-22.30 uur
CC De Bogaard
Capucienessenstraat 8, Sint-Truiden – België

www.nieuwsblad.be, 15 januari 2013

Wiener soirée

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.