Jubileum nieuwjaarsconcert Pieter Aafjes

CULEMBORG – Door de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes onder leiding van de dirigenten Heinz Friesen en Arjan Gaasbeek wordt op zaterdag 5 januari weer het traditionele nieuwjaarconcert gegeven in de sporthal Parijsch, Eendenkooi 3 in Culemborg.

Met het orkest, dat zich sinds 25 november landskampioen mag noemen na deelname aan het KNFM concours in Enschede, zullen in het jubileumjaar tal van activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud met waaronder een groots jubileumconcert in sporthal Parijsch op 8 juni met de trombonist Ilja Reijngoud, de pianist Martin Oei en de zangeres Pearl Jozefzoon drie Culemborgse toppers begeleidt door een toporkest. Op zondag 9 juni een groot jeugdspektakel bij Fort Spoel en vrijdag 12 juli een spectaculair havenconcert.

Het jubileumjaar start op 5 januari met het 33e nieuwjaarsconcert, waaraan de hele vereniging gaat meewerken met daarbij een aantal speciale verrassingselementen. Zo zal iedere bezoeker de speciale jubileumgids ontvangen, maar er staat de bezoekers deze avond nog veel meer te wachten, want 125 jaar Pieter Aafjes moet uitgebreid gevierd worden, zo is het idee. Als speciale gast voor dit concert is uitgenodigd de sopraan Franka van Dommelen. Zij studeerde aan die Hochschule für Musik in Hamburg. Ze is actief als opera en concert zangeres en verleent regelmatig haar medewerking als solist bij grote concerten. Solo’s zong zij in de Carmina Burana, diverse opera’s zoals Die Zauber flöte van Mozart, als Mathilde in Willem Tell van Rossini. In 2011 bracht zij het Culemborgse publiek al in vervoering bij het kerstconcert. Tijdens het nieuwjaarsconcert zal ze weer schitteren in aria’s van Strauss en Lehar. Want het programma na de pauze zal grotendeels een Weens karakter dragen. Natuurlijk zal ook de 4e Symphony van Alfred Reed, waar tijdens het concours in Enschede zoveel punten voor zijn gehaald, deze avond niet ontbreken. Verder zal het middenorkest het publiek meenemen op Gulliver’s reizen. Al met al een avond vol muzikale afwisselingen en highlights.

Entree voor dit jubileumconcert inclusief een kopje koffie is € 6,00. Kaarten voor het nieuwjaarsconcert zijn verkrijgbaar bij boekhandel Tomey en Verstegen aan de markt, Bakkerij van de Meijs op Terweijde en winkelcentrum Parijsch of zaterdagavond 5 januari aan de zaal, zolang de voorraad strekt. De presentatie is weer in de vertrouwde handen van Jurriën van der Veer. De zaal gaat om 19.00 uur open voor het publiek, vanaf 19.30 uur zal het opstaporkest onder leiding van Manon Vermeer welkomstmuziek verzorgen.

Culemborgese Courant, 23-12-2012

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.