Post-HBO opleiding Kinderkoordirectie – Fontys Hogeschool voor de Kunsten

Vanaf september 2016 wordt op Fontys Hogeschool voor de Kunsten gestart met een nieuwe Post-HBO opleiding Kinderkoordirectie.

Doel
Dat kinderen willen zingen is wel duidelijk. Als je rondkijkt in Nederland zie je veel initiatieven om muziek weer dichter bij de jeugd te krijgen (een van die initiatieven is bijv. “Meer muziek in de klas” van Koningin Maxima).

Inmiddels is er een groot tekort aan vakbekwame kinderkoordirigenten die structureel kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderstem.

Doelgroep
Deze post-HBO opleiding is er voor musici met een muziekvakopleiding die werken met kinder- / jeugdkoren, maar behoefte hebben zich hierin verder te bekwamen of voor musici die in de toekomst met een kinder- / jeugdkoor willen gaan werken.

Inhoud
De verschillende onderdelen die aan bod komen zijn slagtechniek, repetitietechniek, kinder- / jeugdkoorrepertoire, practicum, groepsles zang, methodiek, zangmethodiek, algemene informatie m.b.t. kinder- / jeugdkoor en organisatie.

Docenten
Peggy Hegeman en Louis Buskens

Wanneer, hoelang en de kosten
De opleiding vindt plaats op vrijdag en duurt een jaar van september tot half juni.
Kosten € 1700,- bij een minimum van drie deelnemers.

Stichting Koorplein
Stichting Koorplein stelt zich ten doel de vocale amateurmuziek in Noord-Brabant te bevorderen. De stichting richt zich op alle koren, op zanggroepen en op individuele zangers. Kwaliteit en jeugd zijn twee belangrijke speerpunten.

Stichting Koorplein Noord-Brabant ondersteunt de unieke opleiding van het Conservatorium in Tilburg. Om de koorzang door kinderen en jongeren weer een nieuwe impuls te geven, dan zijn er dirigenten nodig die vakbekwaam zijn, die op een kundige manier een kinder- of jeugdkoor kunnen leiden.

Binnen de financiën van het project 2016-2017 ter stimulering van de zang door jeugd is het mogelijk elke deelnemer aan de Post-HBO opleiding Kinderkoordirigent in het studiejaar 2016-2017 een tegemoetkoming in de kosten te verlenen van € 400,-. De voorwaarden voor de subsidie, die mogelijk gemaakt is door externe sponsors, zijn dat de betreffende studenten de opleiding met goed resultaat beëindigen en nu of na de opleiding in principe beschikbaar zijn voor een dirigentenfunctie binnen de Brabantse Kinder- en Jeugdkoorzang.

Contact en aanmelding
Nico Vis
T. 0650242108
n.vis@fontys.nl

Post-HBO opleiding koordirigent

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.